duminică, 13 martie 2011

Noi oamenii nu suntem facuti pentru a manca carne




Dinti de crocodil

Dinti de leu
Dinti de lup
Dinti de om

Dinti de oaie

        De ce nu este facut omul pentru a manca carne. A.D. Andrews,a facut o comparatie intre animalele carnivore,ierbivore si om,topul sau fiind numit "Fit Food for Men", (Cicago: Societatea Americana de Igiena, 1970).Când te uiţi la comparaţia dintre ierbivore şi oameni, vei vedea o asemanare mult mai strânsa a omului cu ierbivorele decât animalele care consuma carne. Oamenii nu sunt conceputi pentru a digera si ingera carne.

Carnivorele: au gheare
Ierbivorele: nu au gheare

Oamenii: nu au gheare


Carnivorele: nu au porii pielii şi transpira prin limba
Ierbivorele: transpira prin porii pielii

Oamenii: transpira prin porii pielii

Carnivorele: au dinţii din fata ascuţiţi pentru tăiere, fără dinţi molari plati
Ierbivorele: nu au dinţi ascuţiţi din fata, dar au molari plati in spate pentru măcinare
Oamenii: nu au dinţi ascuţiţi din fata, dar au molari plati in spate pentru măcinare

Carnivorele: au tractul intestinal doar de 3 ori lungimea corpului lor, astfel încât carnea in descompunere sa treaca rapid prin el
Ierbivorele: au tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului lor.

Oamenii: au tractul intestinal de 10-12 ori lungimea corpului lor.

Carnivorele: au acid clorhidric în stomac puternic pentru a digera carne
Ierbivorele: au acidul din stomac de 20 de ori mai slab decât cel al unui carnivor
Oamenii: au acidul din stomac de 20 de ori mai slab decât cel al unui carnivor

Carnivorele: glandele salivare din gură nu sunt necesare pentru a pre-digera cereale si fructe.
Ierbivorele: glandele salivare sunt bine dezvoltate, care sunt necesare pentru a pre-digera cereale si fructe
Oamenii: glandele salivare sunt bine dezvoltate, care sunt necesare pentru a pre-digera cereale si fructe


Carnivorele: au saliva cu acid fara ptyalin enzimatic pentru a pre-digera boabe
Ierbivorele: au saliva alcalina cu ptyalin pentru pre-digerat boabe

Oamenii: au saliva alcalina cu ptyalin pentru pre-digerat boabe

          O vorba populara pe care o zic consumatorii de carne este: "În sălbăticie, animalele ucid alte animale pentru hrană." Mai întâi de toate, noi nu traim în sălbăticie. În al doilea rând, putem trăi cu uşurinţă fără a mânca carne, ca să nu mai zicem ca am fi mai sănătoşi. Şi, în sfârşit, după cum am arătat deja, nu am fost meniti să mancam carne. Carnea intra in putrefactie în termen de 4 ore de la consum şi rămăşiţele se agata de peretii stomacului si a intestinelor timp de 3-4 zile sau mai mult (cazul în care o persoană este constipata). Ba mai mult, reacţia salivei la om este mai mult alcalina, în timp ce în cazul carnivorelor sau celor pradatoare, este clar acida.Saliva alcalina nu acţionează în mod corespunzător la carne.Cei care zic ca oricum animalele mananca animale,le raspund ca animalele, de asemenea, isi mananca proprii lor pui, isi ling cururile,se violeaza reciproc în mod regulat şi se caca in jurul vizuinei lor pentru a marca teritoriul lor.Cred ca nu justifica,ca si oamenii fac asta (scuzati-mi cacofonia).

        Încă un motiv care ar trebui să ne facă să înțelegem că nu suntem carnivori sau omnivori: Toate animalele omnivore și carnivore își mănâncă crudă carnea. Când un leu vânează un animal, încearcă să ajungă direct la zona stomacului să-i mănânce organele în care sunt cei mai mulți nutrienți și sunt pline de sânge. Chiar și ursul care este omnivor mănâncă somonul crud. Însă pe noi ca oameni, ne dezgustă carnea crudă, de aceea trebuie s-o gătim și s-o condimentăm pentru a nu mai avea gust de carne (crudă).
        Unii mi-au spus:"Dar daca nu mancam porcii,ce facem cu ei? O sa ne umplem de porci.",insa nu se gandeste ca porcii sunt fortat inmultiti,odata ce avem o industrie a carnii.Eu nu cred ca ne-am umplut de veverite asa incat nu mai avem loc de ele,daca nu le mancam.
        Parerea mea este urmatoarea: putem manca tot ce produc animalele:lapte,oua si altele,insa nu trebuie sa le ucidem pentru a le manca.Si blana este buna de tuns pentru a ne face haine.
        Cu acestea fiind zise ,sper sa alegeti ce trebuie de facut si astept comentariile voastre.
       .



Cam asa ajunge fripturica in farfuriile oamenilor






3 comentarii:

Eugen spunea...

E irelevant argumentul.. pe aceeași idee, oamenii nu sunt făcuți să trăiască prin zona asta temperată sau mai sus de atat. Dar suntem băieți deștepți, ne-am făcut câteva câteva cojoace și am plecat spre nord, unde acum prosperăm și o ducem mai bine decât dacă am fi rămas la ecuator. Ne-am făcut căsuțe și stăm bine la caldură iarna, dar nu suntem proiectați pentru vremea asta.

Așa și cu animăluțele.. am putea să spargem semințe toată ziua și să supraviețuim, dar păpând o bucățică de carne, avem de zece ori mai multe proteine și ce mai e nevoie acolo. Și pentru că am fost băieți deștepți și am inventat focul, sulițele și cuțitele, nu am mai avut nevoie să ne crească ghiare și colți..

Și în final, câtă energie ai când mănânci o combinație de cărniță cu verdețuri și câtă ai când mănânci numai verzături?

Diana Mex spunea...

Sunt perfect de acord cu articolul..si in dezacord cu ce spune Eugen..in primul rand, cei care stau mai in nord (eschimosi), au o speranta de viata mai scazuta, tocmai pt ca ei consuma carne in cantitati ridicate (iar un alt detaliu ar fi ca ei o mananca in stare cruda sau putin fiarta, fara mirodenii). Conditiile climatice cer consumarea unor cantitati colosale de calorii, pentru ca ei trebuie sa isi mentina temperatura corpului normala.
Un alt punct pe care vreau sa il ating ar fi ca nu carnea detine cele mai multe si bune proteine. (http://www.antennaindia.org/detail_page.phtml?&username=guest@antennaindia.org&password=9999&groups=ANTINDIA&page=spirulina)
Spirulina este de origine vegetala si are mult mai multe proteine decat carnea (doar ca daca toate aceste cunostinte ar deveni publice, s-ar ruina industria alimentara, care implica uciderea animalelor..)
Imi pare rau ca lumea nu este informata si nici nu vrea sa stie mai multe, insa te sfatuiesc, Eugen sa cercetezi..o sa aflii chesti la care nu te-ai fi asteptat.
Eu am devenit vegetariana in urma cu 4 ani, in momentul in care mi-am dat seama ce implicatii are consumul de carne..atat psihologice, cat si fizice. Si crede-ma ca am mai multa energie acum, fara sa iau niciun supliment alimentar.
Sper ca nu te deranjeaza raspunsul meu si ca o sa cauti tu mai multe argumente pentru a te convinge.

gabitza spunea...

„Mâncarea din plante este o sursă nutritivă mai directă decât carnea. Oamenii mănâncă animale, dar acestea la rândul lor se hrănesc cu plante. Majoritatea animalelor au o viaţă scurtă şi suferă de aproape toate bolile întâlnite şi la oameni. Este foarte probabil deci, ca bolile omului să provină din carnea animalelor bolnave pe care o mănâncă. Prin urmare, de ce n-ar lua omul hrana direct din plante?”

Trimiteți un comentariu