duminică, 5 mai 2013

Ce a spus Isus despre sacrificarile de animale efectuate la templu?




Cred că Domnul și-a exprimat opiniile sale față de rangul religios al templului, mai degrabă decât sacrificiul în sine. Cu toate acestea El a venit să-și îndeplinească și să înlocuiască sacrificiul care este explicat în Evrei 9. Instituția sa de comuniune sfanta, confirmă trupul si sangele înlocuind sacrificiile de animale. În Ioan 6:44-71, de asemenea, Sf. Pavel mărturisește Sfânta Împărtășanie în Corinteni 1, 11 (în special versetele 20-30).



Dumnezeu a fost cel care a instigat sacrificii de animale. Dar acum, că a venit Isus pe Pământ și a murit pentru păcatele noastre, El ne-a spus să nu facem sacrificii de animale pentru ca el este sacrificiul suprem. Isus a spus o mulțime de lucruri furioase despre diverse grupuri, dar singurele persoane față de care Isus a arătat agresiune fizică, au fost cei implicați în sacrificii de animale.

Isus a învățat oamenii în mod repetat  împotriva practicii de sacrificiu, în Evanghelia după Matei, care a invocat de două ori Osea 6:6, pentru a argumenta Dumnezeu dorește milă în loc.



Marcu 11:15-17.
15. Au ajuns în Ierusalim; şi Isus a intrat în Templu. A început să scoată afară pe cei ce vindeau şi cumpărau în Templu; a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor ce vindeau porumbei.
Mat 21.12; Luc 19.45; Ioan 2.14;
16. Şi nu lăsa pe nimeni să poarte vreun vas prin Templu.

17. Şi-i învăţa şi zicea: „Oare nu este scris: „Casa Mea se va chema o casă de rugăciune pentru toate neamurile”? Dar voi aţi făcut din ea o peşteră de tâlhari.”

Cand Isus a intrat la templu, a rasturnat tarabele celor care vând porumbei și nu a permis nimănui să aiba MARFA, prin curțile templului. Ce vrea Isus ca templul fie? O casă de rugăciune pentru toate popoarele. RUGĂCIUNEA implica uciderea animalelor?



 Ce a fost ceea ce a dus la moartea lui Isus Ce a fost din ceea ce a facut Isus ca a jignit Sinedriul cu care sa întâlnit în Templul din Ierusalim? Va spun eu: Iertarea păcatului, într-un mod care nu implica nici arderile de tot (sacrificii de animale.)

Sacrificarea animalelor, a fost o poruncă dată de Dumnezeu, prin Moise. Asta a fost până Hristos a luat locul animalelor .Cred că Isus a vrut să elimine jocul complet. Nu e bine în condițiile legii, dar anuleze legea. El a fost un revoluționar, nu un politician.Mesajul lui Isus a fost predicat, a spus pur și simplu, "Nu ai nevoie de un sacrificiu".

Sunt eu singurul creștin din lume care crede însuși conceptul de sacrificiu de animale este o practică rea, satanică, indiferent de cine o face?
Sunt eu singurul care vede liderii religioși care au facut acest lucru, au fost ținta exactă a furiei lui Isus, exprimata atât fizic cât și verbal?
Sunt eu singurul care vede botezul si pocăința, fără a practica de sacrificiu animal, este ceea ce a predicat Ioan și Isus și ceea ce a dus la executarea lor?
Sunt eu singurul care vede mesajul predicat de Isus au avut un impact asupra poporului evreu, în măsura în care atunci, când acest ritual de sacrificiu satanic se facea, templul a fost distrus câțiva ani mai târziu, iar poporul evreu nu l-au reconstruit, și, peste un timp si-au schimbat credința lor, să se concentreze pe predarea unei cărți noi, Talmudul, in locul Torei, iar  astfel cele mai multe ramuri ale iudaismului nu doresc întoarcerea de sacrificii de animale?

Cine va ajuta pentru a răspândi acest adevăr? Va rog sa trimiteti mai departe si altora care poate vor vedea adevarul, si unul cate unul, vom schimba destinul necrutator pe care il au animalele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu