luni, 3 iunie 2013

Sfinții Părinți au avertizat despre consumul de carne.



Părinții Bisericii sau Scriitorii Bisericii, încă știau de sursele și mai vechi, texte scrise de mână și citate de ei. La acea vreme, mulți dintre ei trăiau ca vegetarieni sau vegani și s-au abținut de la alcool, sau au recomandat acest lucru. Din aceasta, vom dobândi cunoștințe despre obiceiurile alimentare ale primilor creștini.

John Chrysostomus
  Despre un grup de creștini exemplari
  354-407

"Niciun flux de sânge nu a curs unde au trait ei, nicio carne nu a fost sacrificata și taiata în bucăți ... Nu ar mirosi nimeni acolo vaporii îngrozitori de mese de carne ... nu ar auzi nici tărăboiul si zgomotul teribil. Ei mănâncă doar pâine, pe care o castiga prin munca lor, iar apa care e pură de izvor le oferă. Atunci când doresc o masă generoasa, aceasta consta din fructe, și au găsit bucurie, prin urmare, mai mare decât la mesele regale. "
Homil. 69.

Clemens din Alexandria.
"Pentru o simplitate moderata, oare nu exista o diversitate de alimente sanatoase: legume, rădăcini, masline, ierburi, lapte, brânză, fructe și multe tipuri de alimente uscate? - Dintre alimente, ar trebui să favorizezi pe cele care pot fi consumate direct, fără utilizarea focului, pentru că ele sunt mereu gata pentru noi și sunt mai simple. - În consecință, apostolul Matei a trăit din semințe, fructe cu coaja tare și legume, și nu a mâncat carne. Și Ioan, care a practicat modestia la gradul cel mai mare, a mancat mugurii de frunze și miere sălbatică. - Cred sacrificiile sângeroase au fost inventate doar de acei oameni care au căutat o scuză pentru consumul de carne, pe care au putut sa il fi avut, fără astfel de idolatrie ".
Clemens din Alexandria, Paidagogos II


Quintus Septimus Tertullianus cca. 160-221.
  Tertullianus a apărut de mai multe ori pentru apărarea creștinilor, când au fost acuzați ca ar face sacrificii umane. "Cum să descriu, cei care credeți că ne este sete de sânge umandoar știti  detestam chiar si sângele animalelor."
APOL. Cap. 9, citat de Robert Springer, p.. 292


Grigorie de Nazianz.  Părinte al bisericii din Kappadozien.
"Dar sămânța tatălui unei case bune, este grâu bundin care el a coace pâine ...Indulgența în mâncare din carne este o greseala rușinoasa și eu doresc ca să depuneti eforturi pentru a va oferi sufletul vostru ca hrana, care durează veșnic. "
  Robert Springer 1884


Hieronymus
"Este mai bine nu consumi carne și să bei nici vin. Pentru ca de la băut  de vin s-a început consumul de carne, după marele potop. "

"Alimentele inocente sunt alimentele achiziționate fără a vărsa sânge."

"Consumand carne si vin și depășirea nivelului maxim din stomac, sunt suporturi ale lăcomiei."
Hieronymus, Adversus Jovinanum 01:30


Aurelius Augustinus, 354-430
  Părinte al Bisericii și cel mai mare învățător al Bisericii latine din antichitate, Augustinius, de asemenea, a trăit exclusiv din alimentele vegetale. El a atribuit pasiunile ruinătoare ale omului la consumul de carne. Într-una din lucrările sale, el a citat pe Pavel (Rom. 14:21), unde Pavel a recomandat ca nimeni să nu mănânce carne și să bea nici vin.
De Vera Religione II, 161, 168


Basilius cel Mare.
"Corpul, care este împovărat cu alimente din carne, este afectat de boli, un stil moderat de viață te face sanatos si mai puternic și taie rădăcina răului. Vaporii alimentelor din carne, întuneca lumina Duhului. Este greu pentru un om a iubi virtutea atunci când se bucura de preparate din carne și mese festive. "
Basilius cel Mare, Enkarpa, 1884

"Carnea este o contradicție a mancarii și aparține lumii trecutului."
Clementine Omilii III, 45

"Creștinii s-au abținut de la orice fel de carne."
Plinius într-o scrisoare catre Traian, PE. Lib. X. 96

"În paradisul pământesc,
  nu a existat vin,
  nimeni nu se sacrificau animale
  și nimeni nu a mâncat carne. "



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu