sâmbătă, 26 martie 2011

Câinele și porcul-între iubire și crima

    Foarte multi oameni au animale de companie.Fara indoiala ca cei mai multi oameni iubesc animalele.Eu am si pisica ,si caine,altii au papagali,pestisori,veverite,tarantule si lista continua.De ce tin oamenii astfel de animale in casa sau in curte?Pai pentru frumusetea lor,sunetele lor,pentru a fi protejati si lista iarasi,continua.
     Unii dintre noi,mai ales cei de la tara,avem vaci,porci,oi,capre,gaini,rate,iepuri.Aceste animale insa nu sunt de companie,desi multi se ataseaza de Ghita pe parcursul anului,de gainusa cea mai frumusica etc...Ele sunt  crescute pentru ce ne dau noua: lapte, oua si blana.Bunele noastre animale din cotet sau hangare ne hranesc incontinuu si ne si incalzesc si ar trebui sa le multumim pentru asta.Cum? Sa nu le ucidem. De ce?
     Animalele de companie nu sunt ucise.Pe ele le iubesti,le speli,le aranjezi,le scarpini,si iti sunt atat de dragi incat le si mai dai cate un pupic pe bot uneori.Daca ti-a murit cainele chiar plangi atat de mult daca ti-a fost drag,incat ti-ar putea schimba intreaga viata pierderea unui asa prieten de incredere.Foarte adevarat ce zic.Eu am plans dupa cainele meu ,pentru ca l-am iubit foarte mult si apoi dupa ce a murit,ii simteam foarte mult lipsa.Cand ieseam din casa mereu alerga spre usa sa sara direct pe mine.
     Cu animalele care ne dau papica este cu totul alta poveste.Una trista.Aceste animale ne umple noua stomacul cu proteinele de care avem nevoie atat de mult,din lapte si oua.Pe langa acest beneficiu pe care noi il avem,le si iubim unii din noi,dupa cum am mai zis.Insa deodata,ne intoarcem privirea spre o gaina de exemplu,nu cu ganduri prea bune si normale: vrem s-o taiem.Nenorocitu,ia cutitul de pe masa,prinde gaina,o calca pe picioare,o prinde de cap,si ii taie gatul fara sa gandeasca.Ii este foame. De la acea gaina a avut numai beneficii.In fiecare zi,a avut oua sa-si indestuleze stomacelul care striga ca ii este foame.

   Intrebare. De ce plangi dupa un caine ca a murit,insa pe porc il tai pentru hrana?
Aceasta intrebare are un raspuns simplu pentru majoritatea oamenilor: pentru ca unele animale sunt pentru hrana,iar restul pentru alte lucruri. Insa toate sunt animale din pacate pentru cei care gandesc asa.Daca iubim animalele,si plangem dupa un caine,dar ucidem o gaina,inseamna ca e o problema.
        Dupa cum am mai scris intr-un articol,exista dovada stiintifica ca noi oamenii nu suntem facuti pentru a manca carne. Noi nu putem trai fara carne zic cei mai multi.Nu avem nutrientii necesari pentru a fi sanatosi.Ba exista nutrientii necesari,ba chiar mai multi nutrienti decat in carne,dar se gasesc in alimente pe care tu nu le agreezi.De ce?Pentru ca tu esti dependent de carne.Omul nu e carnivor,insa a devenit asa.Sa nu credeti ca nevoia de a manca carne este naturala.Unui copil ii dai de mic sa manance carne.Pai cum si-ar putea el imagina cand va fi mai mare ca nu e normal ce face? Trebuie sa fie prea inteligent.Si intr-adevar,e dovedit ca din testele de inteligenta aplicate la copii,cei cu rezultat mare au cele mai mari sanse ca la o varsta mai mare sa devina vegetarieni.

        Oameni "buni".Nu are rost sa ne dam dupa deget cu vorbe frumoase in legatura cu sacrificarea animalelor ca sa mai indulcim aceasta metoda sadica.Stiu ca va dau ceva urat pe la nas unora care nu concep sa nu manance carne,insa aici este vorba de viata si de moarte,iar pe aceasta problema nu se poate glumi. Daca exista vorba:"cea mai buna leguma este carnea",mai exista una:"omul este cel mai sadic animal"
        Nepasarea oamenilor face ca altii sa faca bani din industria carnii,in timp ce animalele sunt tinute in custi pe intreaga perioada a vietii fara a vedea lumina zilei,in spatii mici si ingramadite,tratate cu cruzime,electocutate,"dezbracate" de piele in timp ce sunt inca vii iar mai apoi taiate pe banda rulanta.Nu va place imaginea,stiu,de aceea nici sa mancati carne nu ar trebui sa va placa.
        Insa unii il baga pe Dumnezeu in fata zicand ca asa a lasat el sa fie,insa despre aceasta problema voi discuta intr-un alt articol.

                                          



PROTEJATI ANIMALELE,NU LE UCIDETI.

4 comentarii:

Boogie spunea...

Sunt perfect de acord cu tine, dar totusi am o intrebare. Daca un animal salbatic te ataca, ce faci, alergi de el pana te omoara, sau te lupti cu el pentru viata ta ? Sau pur si simplu te uiti la el cum incearca sa te sfartece ? Oamenii inca din timpuri stravechi au vanat animale din pricina instinctului de supravietuire. Acest instinct a ramas in genele noastre pana in ziua de astazi. Daca tot vorbesti, macar sa vorbesti despre toate animalele si cele salbatice si cele domestice si cele de companie.

Unknown spunea...

Este normal sa te aperi si chiar sa ucizi daca viata ta este in pericol.Nu are nicio treaba cu uciderea premeditata a animalelor pentru hrana.

Speedy Gonzales spunea...

Sint de aceiasi parere, insa multi sint incapatanati cu ideea ca nu poti trai fara carne. Eu unul am redus cantitatea de carne mancata. In mancare pun cam 1 data la 7 zile si bineinteles nu snitele sau cantitati mari de carne. Treptat vreau sa scot total din mancare carnea.

goth3o47 spunea...

daca un animal salbatic te ataca, faci ce faci si daca un om te ataca: te aperi. si oamenii si unele animale ataca, mai ales cand ii este amenintat teritoriul sau daca isi apara puii. oricu omorarea unui animal pasnic nu este justificata ...

Trimiteți un comentariu