joi, 16 mai 2013

Isus prieten al animalelor. Ieronim care a tradus Biblia ne-a spus ca acest lucru a fost exclus din Biblie


Pentru inceput, dau un verset din Geneza, in care ne arata ce a facut Dumnezeu in ziua a 5-a.

Geneza 1:29,30:
29.Apoi a zis Dumnezeu: "Iată, vă dau toată iarba ce face sămânţă de pe toată faţa pământului şi tot pomul ce are rod cu sămânţă în el. Acestea vor fi hrana voastră.

30.Iar tuturor fiarelor pământului şi tuturor păsărilor cerului şi tuturor vietăţilor ce se mişcă pe pământ, care au în ele suflare de viată, le dau toată iarba verde spre hrană. Şi a fost aşa.


Este un fapt ce indubitabil, ce ne arata ca Dumnezeu a vrut de la inceput ca omul sa nu manance carne prin uciderea lor.

Textele Bibliei, au apărut de-a lungul secolelor. Oamenii au scris ceea ce a trecut prin fata lor și ceea ce a corespuns cu propriile lor idei, care de multe ori nu erau compatibile cu Dumnezeu. De exemplu despre Moise, care însetat de sânge, a sfasiat carcase de animale, fapte care se presupune că au avut loc înaintea altarelor de sacrificiu. Același lucru este valabil pentru cele mai multe "instrucțiuni ale lui Dumnezeu" pentru uciderea copiilor, jefuirea și chiar genocidul, în Vechiul Testament, astfel încât chiar și naziștii au fost capabili de a cita cu ușurință Biblia pentru a justifica faptele lor, așa cum a făcut si Luther, dar și un iugoslav ațâțător de război de acum câțiva ani.


Noul Testament este, de asemenea, opera unor oameni, o colecție de texte, compilatie, prin care s-a realizat "Sfânta Scriptură", prin decret bisericesc. O mare parte din ceea ce ar fi fost la fel de "sfânt" nu a fost inclus. O mare parte din ceea ce a fost învățat de Isus din Nazaret a rămas ascuns în scripturi apocrife și nu a fost inclusa în colecția de scripturi plasate în fața noastră astăzi, ca Evangheliile.

În urmă cu aproximativ 1600 de ani, Ieronim (Hieronymus) a fost imputernicit de Papa, pentru a face prima traducere a Bibliei extinsa în latină și a intrat sub o mare presiune a forțelor politice și puterea bisericii în curs de dezvoltare. Subiecte, cum ar fi reincarnarea, legea semănatului și a recoltei și învățăturile lui Isus despre cum sa trateze oamenii animalele în pace, nu si-au găsit un loc în Biblia bisericii. Cu toate acestea, faptul Ieronim știa despre dragostea lui Isus pentru animale, este în mod clar susținută de citatul de mai jos.
Chiar dacă multe au fost ascunse în Biblia oficiala, adevărul cu toate acestea iese la iveală.
Cu această colecție de citate, vrem să facem legătura cu creștinismul original și reabilitarea lui Isus ca un prieten al animalelor. Cine va ajuta pentru a răspândi acest adevăr?

"Consumul de
carne de animal
A fost necunoscut până la
Marele potop.
Dar de la marele potop,
Am avut fibrele, iar fluidele mirositoare
a carnii de animal
Indesate în gurile noastre ...

Isus Hristos,
Care a aparut cand
Timpul a fost îndeplinit,
A unit din nou sfarsitul
de început,
Asa că noi acum
Nu mai avem voie
Să mănâncam carne de animal. "


Ieronim (331-420).

Dar cine a fost Ieronim? Ieronim, născut Sophronius Eusebius Hieronymus, (n. cca. 347, Stridon, azi Strigova, Croația - d. 30 septembrie 420, Betleem, în Palestina), a fost un important teolog creștin, considerat unul din cei patru părinți ai Bisericii de Apus, doctor al Bisericii.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu