duminică, 23 iunie 2013

Evanghelia lui Isus sau Evanghelia Vieții Perfecte despre dragostea lui Isus pentru animale Partea IÎn următoarele articole, am ales mai multe capitole pe tema "dragostea lui Isus pentru animale", din "Evanghelia Vieții perfecte" (de asemenea, cunoscuta sub numele de "Evanghelia Celor Doisprezece Sfinti" sau "Evanghelia lui Isus). M-am facut si traducator de scripturi, dar va asigur ca am gasit cuvintele corecte. Am facut aceasta, deoarece nu am gasit nicaieri pe internet aceasta evanghelie in romana, si nu este de mirare, deoarece biserica NU doreste ca aceasta sa fie cunoscuta.

Vai de vânători!

6In timp ce Isus a plecat cu unii din ucenicii Lui, El a întâlnit un om care a antrenat câini pentru a vâna alte animale. Și El a zis omului: "De ce faci asta?" Și omul acela a răspuns: "Pentru că eu trăiesc din astaLa ce ne folosesc aceste animale? Aceste animale sunt slabe, dar cainii sunt puternici. "Isus i-a zis: "Îți lipsește înțelepciunea și iubirea. Iată, fiecare creatură pe care Dumnezeu a creat-o, are sensul și scopul ei. Și cine poate spune ce este bun în ele sau la ce iti folosesc tie sau omenirii
7. Și pentru traiul tau, iată ogoarele, cum cresc și sunt fertile, și copacii plini de fructe și plantele. Ce vrei mai mult decât ceea ce munca cinstita din mâinile tale iti va da? Vai de cei puternici, care fac abuz de puterea lor. Vai de viclean care a rănit creaturi ale lui Dumnezeu! Vai de vânători! Pentru ca ei înșiși vor fi vânati."   
8. Și omul a fost foarte uimit și s-a oprit din antrenarea câinilor pentru a vâna, și i-a învățat să salveze vieți, nu să le distrugă. Și el a îmbrățișat învățăturile lui Isus și a devenit ucenicul Lui. (Cap. 14)

Isus eliberează animalele.

1. Și s-a întâmplat într-o zi după ce Isus si-a terminat de vorbit, , într-un loc lângă Tiberias unde există șapte fântâni, un tânăr I-a adus Lui iepuri și porumbei vii, pe care să le consume cu ucenicii Săi.
2. Și Isus s-a uitat la tânăr cu iubire și ia spus, "Ai o inimă bună și Dumnezeu te va lumina, dar nu știi tu  la început Dumnezeu a dat omului roadele pământului ca hrană și din acest lucru nu l-a făcut mai inferiori decât maimuțele, sau boul, sau calul sau oaia, care să-si ucidă semenii și consume carnea și sângele lor?  

3. Tu crezi Moise a poruncit drept ca astfel de creaturi fie oferite ca sacrificiu și consummate, și așa ca si tu faci acest lucru în templu, dar veziUnul mai mare decât Moise este aici și El vine să elimine jertfele de sânge ale legii și orgiile și sa restabilească jertfa pură și nesângeroasă care a fost la început, și anume, semintele și fructele pământului.   
5. Prin urmare, lasa creaturile sa plece libere, ca să se bucure în Dumnezeu și a nu aduce nici o vină omului." Și tânărul le-a eliberat și Isus le-a dezmembrat cuștile lor și lanturile lor.  
6. Dar vezi, se temeau să nu fie luate captive inca o data și nu au vrut -l părăsească. Dar El le-a vorbit și le-a dat drumul și au ascultat cuvintele Sale și au plecat pline de bucurie. (Cap. 28)


Traducere: Lupu Victor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu