sâmbătă, 15 iunie 2013

Persecutarea creștinilor vegetarieni in Evul Mediu

Cruciada Albigensiană

In Evul Mediu, persecutarea creștinilor care au trăit ca vegetarieni si vegani a continuat.
De-a lungul secolelor, Biserica a persecutat primii creștini care erau vegetarieni. Cea mai mare parte dintre ei, au fost stigmatizați, calomniat, persecutați și uciși ca eretici și sectanți.


Baza filosofică a persecuției în timpul Evului Mediu, a fost facuta de catre profesorul Bisericii, Thomas de Aquino. Potrivit învățăturii sale, nici animalele, nici femeile nu au un suflet. Creștinii liberi "care, in momentul Inchiziției, au refuzat să ucidă animale, au fost obligați in mod public să sacrifice un animal sau daca nu, sa fie spânzurati ca niste eretici. În 1051 mai multi așa-numiti eretici, au fost condamnați la moarte pentru că au refuzat să omoare și să mănânce gaini. "

"În timpul Evului Mediu, au existat mai multe grupuri care au dorit să se întoarcă la un mod de viață creștin timpuriu." De exemplu, bogumilii sau catarii și albigenii. Ei au trăit o viață vegetariana sau vegana. Acestia, au promis "sa nu omoare nici un animal, să nu mănânce carne și sa trăiasca numai din fructe." (Walter Nigg) Toti acestia, au fost exterminați cu cruzime de către Biserică.

Catari expulzati

Chiar și astăzi, mulți oameni în continuare au aceste prejudecăți ale bisericii, adânc în subconștientul lor, chiar dacă ei cred că sunt gânditori avansati. Doar pentru a auzi cuvântul "sectă" este suficient pentru a trezi prejudecăți vechi, iar în cele mai multe cazuri, fără un motiv.

 Carsten Strehlow, Vegetarianism/Veganism as
a Component of Christianity, p. 55




1 comentarii:

Unknown spunea...

Nu m-am gandit niciodata ca persecutia crestinilor de catre crestini(!) a avut de-a face si cu obiceiul alimentar al unora de a urma doar regimuri vegetariene. Interesant. Astept cu interes si alte articole de acest gen care speculeaza viziuni noi in materie de religie (chiar universala).

Trimiteți un comentariu