Basilius cel Mare |
"Atâta timp cât in viață esti cumpătat, norocul casei va crește; animalele vor fi în siguranță; niciun sânge nu va fi vărsat, și nici un animal nu va fi ucis. Cuțitul bucătarului va fi inutil; masa va fi formata numai cu fructe pe care natura ni le oferă, și vei fi mulțumit cu asta. "
Din epistolele lui Basilius cel Mare
(329-379)
citat din, "Începuturile uitate ale Creației și creștinismului "p. 161 a lui Carl Anders Skriver.
-Au fost doar păcatele omenirii care au făcut animale "rele"!
"Animalele salbatice isi au numele lor de la natura lor sălbatică, nu pentru că au fost create rele încă de la început, în schimb, păcatele omului le-a făcut rele. Căci omul a fost deviat de la calea lui, acestea l-au urmat, de asemenea, ...
Dacă acum omul se ridică din nou la o incadrare in existență a naturii sale și nu mai face rău, ele, de asemenea, va reveni la natura lor originală, blândă. "
Teofil de Antiohia
A doua jumătate a secolului 2
-Creatia, așteaptă ca omul să se descopere ca si Fiul al lui Dumnezeu.
"Noi știm că întreaga creație a gemut în durerile facerii până acum. Pentru ca creația așteaptă demult cu o dorință mare, descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Pentru ca creatia insași va fi izbăvită din robia ei, de putrezire, și va obține libertatea slavei fiilor lui Dumnezeu. "
Pavel in Rom. 8:22,19,21.
Imparatul CFnionstantin |
-Sfârșitul creștinismului lăuntric.
Împăratul Constantin I (285-337) a dat un tratament preferential Bisericii creștine, a dat libertatea de religie, iar în anul 324 a făcut în final, o religie de stat. Pentru aceasta, Biserica l-a făcut chiar pe el sfânt. Cu toate acestea, în obsesia dupa putere, despotism și cruzime, Constantin a rămas în urma predecesorilor săi în nimic. El a purtat mai multe războaie. Sub amenințarea torturii, primii creștini care au vrut sa ramana fideli idealurilor lor pacifiste, erau acum obligați să meargă la război pentru împărat. Sa spus că sub ordinele împăratului Constantin, a fost turnat plumb topit pe gâtul celor care nu doresc să mănânce carne.
Astfel, creștinismul original, a fost aproape dizolvat. "Creștinii au fost nevoiti oficial, în serviciul militar, să mănânce animale și sa consume alcool."
La Consiliul din Niceea (325) Constantin s-a focusat pe ideile sale de creștinism.
Acum, Evanghelia a trebuit de asemenea, să fie adaptata pentru a se potrivi spiritul timpului de atunci. Așa-numitii "corectori" au fost pusi sa lucreze pentru aceasta. Falsificări deliberate se spune că au fost efectuate în special dupa Consiliul din Niceea. Cât a fost schimbată de Pavel este necunoscut și poate fi numai de presupus, pe baza mai multor referințe bibliografice care au fost transmise.
2 comentarii:
Salut Victor. Ma bucur ca ti-am descoperit blogul deoarece vad ca ai aceleasi preocupari ca si mine cu privire la secretele si neintelegerile biblice. Interesant punctul tau de vedere si partial adevarat. Primii crestini aveau intr-adevar obiceiuri alimentare diferite fata de altii. De exemplu evreii deveniti crestini sau iudeo-crestinii mancau cusher, alimente traditionale evreiesti. "Neamurile" sau cei ne-evrei mancau bineinteles diferit. Multi dintre ei mancau carne si cam tot ceea ce evreii considerau nedemn. Asta nu inseamna naparat ca "neamurile", triburile neevreiesti sau romanii, grecii etc aveau obiceiuri culinare nesanatoase sau bizare. Cat il priveste pe Constantin cel Mare, si eu cred ca de fapt el s-a folosit de crestinism, acesta servindu-i ca instrument politic. Impunerea viziunii sale crestine nu e mai diferita decat tendintele actuale.
Daca imi permiti totusi sa fac cateva mici precizari: Conciliul din 325 a fost la Niceea, nu Nicosia, iar imaginea de sus nu este sub nicio forma a imparatului roman Constantin cel Mare, fiul Elenei, cel ce va guverna Imperiul Bizantin si care adopta Crestinismul ca religie de stat, canonizat apoi impreuna cu mama sa. Daca te uiti in josul fotografiei vei vedea ca scrie ceva cu litere chirilice care mentioneaza numele Constantin, dar poate ca este vreun nobil rus.
Am corectat. Multumesc pentru comentariu.
Trimiteți un comentariu